Categorieën
Uncategorized

EK Schaken voor doven 2021

(klik op de video)
Categorieën
Uncategorized

In de zomer: Mini Rapid Schaaktoernooi TOG – elke donderdagavond vanaf 10 juni 2021

Gisteravond werden er 7 schaakpartijen gespeeld. Toch een mooi aantal op een avond dat het Nederlands elftal moest spelen. De TV deed het gelukkig en het gaf de schakers een oranjegevoel, zelfs droeg Jan zijn oranje shirt. In de pauze was het voor de bierliefhebbers heerlijk om tapbier te mogen drinken nadat de bar lang dicht was. Floris was aangeschoven bij deze schakers en heeft de derde plaats behaald, hoewel Ynte en hij gelijke punten hebben, maar Ynte versloeg hem, daardoor klom hij naar de tweede plaats. Na het goede spel van Jan kwam hij op de eerste plaats…..

Neem je vrienden gezellig mee voor het volgende Mini Rapid schaaktoernooi TOG op donderdagavond. Het begint om 19.30 uur. Meld je wel aan via tog@swda.nl

Categorieën
Uncategorized

De leerlingen van Kentalis Signis feliciteren TOG !

Een bijzondere mijlpaal in het bestaan van de dovensport! De schaakclub TOG (Tot Ons Genoegen) viert haar 100e verjaardag. TOG is 1 van oudste dovensportvereniging van Nederland. De leerlingen van Kentalis Signis, school voor dove en slecht horende kinderen feliciteren TOG met dit jubileum!
Het bestuur en de leden TOG vonden dit filmpje zo ontroerend. Zo lief om deze leerlingen in NGT te zien. Dank voor deze onvergetelijke jubileumdag op online, Kentalis Signis!

Categorieën
Uncategorized

Schaker Hans Böhm feliciteert TOG !

Categorieën
Uncategorized

Terugblik op online jublileumdag met korte film-impressie.

Dankzij de geweldige samenwerking met SWDA (Stichting Welzijn Doven Amsterdam) dat deze online jubileumdag perfect verliep! Dankzij financiële steun van het Nationaal Dovenfonds en de Maatschappij tot Nut van ‘t Algemeen, Departement Amsterdam is de fototentoonstelling TOG mogelijk gemaakt, enorm veel dank! Niet te vergeten dat de werkgroep Amsterdamse Doven Historie van SWDA zo geweldig meegewerkt heeft, een dikke pluim voor ADH! Zo is de geschiedenis van het dovenschaken vastgelegd. Wanneer de coronamaatregelen versoepeld worden, gaan we deze unieke fototentoonstelling openen voor iedereen.

Categorieën
Uncategorized

30 maart 2021 – Vandaag is het DE dag! Het is onze jubileumsdag!

Vandaag is het DE dag! Het is onze jubileumsdag! 🎉🥳🎉🥳🎉🥳🎉

Precies vandaag is TOG officieel 100 jaar geworden. Fantastisch! 🏆

Deze jubileumsdag heeft de dovenschool Signis met ons gevierd door het online bijwonen van deze speciale dag. 🍦🍨🍧👦👧👦👧👦🍦🍨🍧

En deze dag werd nog feestelijker door het benoemen van twee jarenlange trouwe leden van onze vereniging: Mark Schenk en Hans Johannesen. Mark is al 37 jaar voorzitter van TOG en Hans is al 39 jaar secretaris van TOG. Ze zijn nu erelid van onze honderdjarige club. Van harte gefeliciteerd! 🏆🏆

Dank aan alle betrokkenen die onze jubileum mogelijk hebben gemaakt zoals de trouwe leden, bestuursleden, schakers, hun partners, families en alle anderen. Ook gaat onze dank uit aan de sponsoren, donateurs en anderen die een bijdrage hebben geleverd aan onze schaakclub. Bedankt allemaal! 💐💐💐💐💐💐💐

TOG online viering.

Rechts boven: eerste online ontmoeting tussen het bestuur en de leerlingen van Kentalis Signis.
Rechts midden: Hans, secretaris TOG, stelt zich voor en gebaart ‘jeugd’ dat hij hoopt dat de jongeren komen schaken bij TOG.
Links onder: secretaris Hans en voorzitter Mark kijken naar de felicitatiefilm van de leerlingen van deze dovenschool.
Midden onder: Tot hun grote verrassing worden ze benoemd tot erelid.
Rechts onder: Ze zijn dankbaar.
Links boven: Ze tonen de officiële oorkonden via de filmcamera aan de leerlingen.

Categorieën
Uncategorized

TOG Schaakclub te Amsterdam

Categorieën
Uncategorized

Jan Koningh wint eerste ronde SGA veteranentoernooi 2020

Categorieën
Uncategorized

International Westerveld memorial toernooi 2019

Op zaterdag 16 maart 2019 heeft een Internationale Gerrit Westerveld Memorial Toernooi plaatsgevonden in het gebouw van Wezodo in Zoetermeer. Het toernooi was geheel ter ere van op 22 augustus 2017 overleden Gerrit Westerveld. De erelid van de KNDSB en de ICCD heeft jarenlang met hart en ziel ingezet voor de schaaksport zowel nationaal als internationaal. (lees verder)

Categorieën
Uncategorized

Nederlandse Rapidteamtoernooi 2018!

Op 17 november kwamen vijftien geweldige schakers van doof Nederland samen om deel te nemen aan het Nederlandse Rapidteamtoernooi 2018!

Alle actieve Nederlandse schaakverenigingen stuurde zijn beste dove teamleden naar het toernooi en hoe?! De schakers van Rotterdam, Amsterdam en Zoetermeer zorgden voor veel spektakel! Zeer sterke krachtsverhoudingen brachten zoveel vuur op het bord! Fantastisch!

Uiteindelijk won deze teams bij de volgende borden: Bord 1: TOG 1, Bord 2: Maastad 1 en bij bord 3 TOG 2. Hulde voor hen!

Volgend jaar zal er wederom een Rapidteamtoernooi met spektakel komen!

Meer informatie? Nieuwsgierig geworden? Mail gerust naar tog@swda.nl !