Competities

Interne competities

Op dit moment organiseert schaakclub TOG geen interne competities, omdat leden de voorkeur geven aan informeel schaken. Het biedt de leden de mogelijkheid om op flexibele wijze te schaken wanneer het hen uitkomt. De voors en tegens van een strategie met elkaar te bespreken en iets op te steken van elkaars kennis. Daarnaast is het ook een leuke sociale activiteit. De leden leren elkaar beter kennen buiten het schaakbord om en er ontstaan leuke contacten. 

pastedGraphic.png

Wel strijden de TOG-ers formeel vier keer per jaar met elkaar om uiteindelijk als clubkampioen Snelschaken van dat jaar te worden genoemd. Deze competitie is alleen open voor leden en de clubkampioen ontvangt de TOG-wisselbeker met daarin zijn/haar naam gegraveerd. Publiek is altijd welkom.

Externe competities

In het schaakseizoen doet het team van viertallen mee aan de SGA-competitie die duurt van oktober tot en met mei. SGA is de regionale schaakbond Groot-Amsterdam. 

Het vijftallen team schaakt in de KNSB-dovencompetitie vier keer per jaar om het clubschaakkampioenschap.

pastedGraphic_1.png

Wat schaakseizoen betreft volgen wij de richtlijnen van de nationale schaakbond KNSB en die periode is van augustus tot juni van enig jaar.